BlueSpice

Uit MediaWikiGids
Versie door Ilonka (Overleg | bijdragen) op 3 apr 2019 om 11:05

Ga naar: navigatie, zoeken

BlueSpice is een MediaWiki bedrijfsoplossing dat continue uitgebreid en verbeterd wordt. BlueSpice wordt wereldwijd door bedrijven gebruikt als platform voor gezamenlijk kennisbeheer, als een kennisbasis in klantenondersteuning en als een ongecompliceerde tool voor documentatie en handboeken.

Kwaliteitsbeheer, procesondersteuning, beheer, bewerking en beveiliging zijn de onderdelen waar BlueSpice zich met name op richt.Met een visuele editor kunnen artikelen door de gebruikers makkelijk bewerkt worden en ook het toevoegen van afbeeldingen, documenten en categorieen is vereenvoudigd t.o.v. de standaard MediaWiki installatie. Dankzij de gebruikersadministratie en de wiki-voorkeuren is het beheer van de wiki snel gedaan. Een nieuwsblog kan de wiki up-to-date houden.

BlueSpice is verkrijgbaar in een gratis en een betaalde versie. Als je de lijst met functies van de betaalde en gratis versie met elkaar vergelijkt dan kan menig bedrijf in eerste instantie prima beginnen met de niet betaalde versie.

Zodra de organisatie bijvoorbeeld meer controlle wilt hebben over toegang verlenen m.b.t. het uploaden en lezen van bestanden voor een bepaalde groep gebruikers, uitgebreide (semantische) zoekmogelijkheden, het werken met SemanticData, het draaien van geavanceerde tabellen en het posten van blog artikelen dan is BlueSpice Pro beter geschikt.

Downloaden en installeren van BlueSpice

De nieuwste versie van BlueSpice is sinds 17 januari 2019 beschikbaar en is compatibel met de LTS (Long Time Support) versie MediaWiki 1.31. In de setup-portaal van BlueSpice vind je alle belangrijke informatie die je nodig hebt voor de installatie.

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om je systeem vereisten te checken.