BlueSpice: verschil tussen versies

Uit MediaWikiGids
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 15: Regel 15:
  
 
===Installatie Gids BlueSpice 3===
 
===Installatie Gids BlueSpice 3===
Op [https://de.wiki.bluespice.com/wiki/Setup:Installationsanleitung/Installation_mit_Installer Installatie Gids BlueSpice 3 met installatieprogramma] kan je de eenvoudige stapsgewijze instructie doorlezen voor het installeren van BlueSpice 3.0.
+
Op [ Installatie Gids BlueSpice 3 met installatieprogramma] kan je de eenvoudige stapsgewijze instructie doorlezen voor het installeren van BlueSpice 3.0.
  
Een uitgebreide uitleg kan je vinden op de pagina [https://de.wiki.bluespice.com/wiki/Setup:Installationsanleitung #Archive of the installation instructions of older versions]
+
Een uitgebreide uitleg kan je vinden op de pagina [https://en.wiki.bluespice.com/wiki/Setup:Installation_Manual#Compendium Installation manual archive]. Voor de nieuwe versie BlueSpice 3.0 zie ik nog geen uitgebreide handleiding in PDF. Ik adviseer toch om deze [https://en.wiki.bluespice.com/nsfr_img_auth.php/6/65/BlueSpice_2.27.3_-_Installation_with_installer.pdf PDF handleiding] te raadplegen en/of te downloaden.

Versie van 3 apr 2019 om 12:23

BlueSpice is een MediaWiki bedrijfsoplossing dat continue uitgebreid en verbeterd wordt. BlueSpice wordt wereldwijd door bedrijven gebruikt als platform voor gezamenlijk kennisbeheer, als een kennisbasis in klantenondersteuning en als een ongecompliceerde tool voor documentatie en handboeken.

Kwaliteitsbeheer, procesondersteuning, beheer, bewerking en beveiliging zijn de onderdelen waar BlueSpice zich met name op richt.Met een visuele editor kunnen artikelen door de gebruikers makkelijk bewerkt worden en ook het toevoegen van afbeeldingen, documenten en categorieen is vereenvoudigd t.o.v. de standaard MediaWiki installatie. Dankzij de gebruikersadministratie en de wiki-voorkeuren is het beheer van de wiki snel gedaan. Een nieuwsblog kan de wiki up-to-date houden.

BlueSpice is verkrijgbaar in een gratis en een betaalde versie. Als je de lijst met functies van de betaalde en gratis versie met elkaar vergelijkt dan kan menig bedrijf in eerste instantie prima beginnen met de niet betaalde versie.

Zodra de organisatie bijvoorbeeld meer controlle wilt hebben over toegang verlenen m.b.t. het uploaden en lezen van bestanden voor een bepaalde groep gebruikers, uitgebreide (semantische) zoekmogelijkheden, het werken met SemanticData, het draaien van geavanceerde tabellen en het posten van blog artikelen dan is BlueSpice Pro beter geschikt.

Downloaden en installeren van BlueSpice

De nieuwste versie van BlueSpice is sinds 17 januari 2019 beschikbaar en is compatibel met de LTS (Long Time Support) versie MediaWiki 1.31. In de setup-portaal van BlueSpice vind je alle belangrijke informatie die je nodig hebt voor de installatie.

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om je systeem vereisten te checken. Als dit allemaal klopt dan kan de laatste versie van BlueSpice worden gedownload. Dit is de niet betaalde versie van BlueSpice en dit pakket bevat al de aanbevolen versie van MediaWiki.

Na downloaden kan de BlueSpice versie worden uitgepakt en in een map op je bureaublad gezet worden. Tot zover zit er dus geen verschil in met het downloaden van de MediaWiki software. Ook BlueSpice wordt via een ftp-server geuploadt naar je website.

Installatie Gids BlueSpice 3

Op [ Installatie Gids BlueSpice 3 met installatieprogramma] kan je de eenvoudige stapsgewijze instructie doorlezen voor het installeren van BlueSpice 3.0.

Een uitgebreide uitleg kan je vinden op de pagina Installation manual archive. Voor de nieuwe versie BlueSpice 3.0 zie ik nog geen uitgebreide handleiding in PDF. Ik adviseer toch om deze PDF handleiding te raadplegen en/of te downloaden.